Hur och varför började jag med musik?

 

 

Jag vet vad du tänker. “Alla som har vart med i TV gör musik nu för tiden.” Men så är inte fallet för mig. Min första gitarr fick jag i julklapp av mina föräldrar när jag var 17 år. Man skulle därför kunna säga att jag var ganska sen med att börja syssla med musik. Men jag har aldrig riktigt trott att det skulle finnas någon slags “karriär” för mig. Jag var mest intresserad av att spela och skriva låtar. Jag såg upp till rockband som Blink 182 och Foo fighters och ville helst av allt spela den musiken. Därför startade jag upp “Lions dream big” som var mitt första rockband och det var i det bandet jag skrev mina första låtar.

 

Men med tiden började jag intressera mig mer för pop och annan musik. Jag fann intresse i framförallt duktiga sångare. Efter paradise hotel insåg jag att mina rockiga influenser kunde användas i en mer popbetonad genre på svenska. Just därför skulle jag beskriva min musik som svensk pop, som inspireras av EDM och rock. Jag älskar att variera mig när jag skriver. Och enligt mig behöver man inte låsa fast sig vid en enda stil eller känsla. Jämför man “Allting i denna bar” med “Du och en annan” så märker man skillnader i text men också i produktion. Jag gillar båda låtarna, även fast jag helst dansar till “Allting i denna bar” och hellre lyssnar på “Du och en annan”.

 

På scen framför jag mina låtar med en DJ och kompinstrument. Allt beror på lite hur stämningen är och vilken tillställning det rör sig om. Ibland passar kanske ett akustiskt set medan det ibland lämpar med en DJ. Tveka inte att kontakta mig för bokning om du är intresserad!